torstai 7. huhtikuuta 2011

Victory salad!

Caesar-salaatin käsite on meidän taloudessamme kokenut niin monta paradiastolea, että sillä on enää hyvin vähän tekemistä tuon Caesar Cardinin mukaan nimetyn ruokalajin kanssa. Tästä syystä, ja verkossa vaanivia reseptifundamentalisteja varoen, en rohkene esitellä salaattia alkuperäisellä nimellään. Sen sijaan juuri tänä iltana Pub Kierteen visassa saavuttamamme merkittävä voitto ja sen kunniaksi itselleni suoma salaattinautinto innoittavat minut lähes georgewbushilaiseen uudelleennimeämiseen: olkoon tämä herkullinen hyödyke täst'edes Voitonsalaattia!



1 salaatinkerä
1-2 mietoa sipulia, mieluiten punasipulia
1 omena
n. 200 g viinirypäleitä

Krutongit:
8-10 viipaletta paahtoleipää
oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
oreganoa
basilikaa
suolaa
pippuria

Kastike:
1 tlk kermaviilia
juustodippikastikepussi
maitoa

Aloita krutongeista. Raasta valkosipulinkynnet oliiviöljyyn, sekoita siihen myös yrttimausteet, suola ja pippuri. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuutioi paahtoleipäviipaleet, sekoita mausteöljy leipien sekaan (onnistuu parhaiten kannellisessa kulhossa ravistaen), levitä uunipellille ja paahda noin 15 minuuttia.

Suikaloi salaatti, silppua sipuli, kuutioi omena ja puolita rypäleet. Yhdistä ainekset kulhossa ja lisää rapeat krutongit (vaihtoehtoisesti jokainen syöjä voi annostella niitä lautaselleen). Sekoita dippikastike ja ohenna maidolla sopivan juoksevaksi. Valmis!

Kuvan annokseen on lisätty vielä katkarapuja. Niin voi tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti